DROPDOWN MENU

SLIDERFriday, January 27, 2023

Kahoot! Certified for schools

 
Kahoot! ialah platform pembelajaran berasaskan permainan Norway, digunakan sebagai teknologi pendidikan. Ia mempunyai permainan pembelajaran, juga dikenali sebagai "kahoots", adalah kuiz aneka pilihan yang dijana pengguna yang boleh diakses melalui pelayar web atau Kahoot! aplikasi. Kahoot! juga termasuk kuiz triviaKahoot! ialah platform pembelajaran berasaskan permainan Norway, digunakan sebagai teknologi pendidikan. Ia mempunyai permainan pembelajaran, juga dikenali sebagai "kahoots", adalah kuiz aneka pilihan yang dijana pengguna yang boleh diakses melalui pelayar web atau Kahoot! aplikasi. Kahoot! juga termasuk kuiz trivia.

Adakah Kahoot! menyediakan kursus latihan atau pensijilan?

Anda boleh mendapatkan kursus latihan kendiri percuma tentang cara menggunakan Kahoot!. Mereka terdiri daripada menonton satu siri video, membaca panduan pdf yang boleh dimuat turun, dan kemudian melengkapkan kahoot yang ditetapkan melalui apl mudah alih iOS atau Android kami. Jika anda telah log masuk ke apl mudah alih dengan K anda! akaun, anda akan dihantar melalui e-mel sijil dan lencana digital apabila lulus dengan sekurang-kurangnya 80% betul.

Bagaimana saya mengambil Kahoot! Kursus yang diperakui?

Hanya pergi ke https://kahoot.com/certified/   dan pilih kursus untuk diambil.

Selamat mencuba 😍

Wednesday, January 25, 2023

TREND TERKINI | JENAYAH KOMERSIL
Monday, January 23, 2023

JANGAN BUANG NASI SEJUK (SEMALAMAN)

 


JANGAN BUANG NASI SEJUK (SEMALAMAN). IA ADA RESISTANT STARCH, PREBIOTIK YANG BAGUS UNTUK USUS ANAK. 

Nasi sejuk yang dimaksudkan di sini ialah nasi yang dimasak semalam dan masih elok, yang tidak dikira disimpan di peti sejuk semalaman atau disimpan pada suhu bilik. Yang penting, lebih 12 jam. Setelah semalaman 12 jam, resistant starch terhasil. Nasi sejuk semalaman bukan nasi yang dah basi, ya. 

Resistant starch adalah prebiotik yang amat bagus untuk usus anak, usus kita. 

• Menurut kajian, Asid Amino, vitamin, mineral dan antioksidan dalam nasi sejuk sangat bermanfaat untuk badan kita. 

• Nasi semalaman juga rendah Glycemic Index (GI). Yang disimpan di peti sejuk lebih rendah GI berbanding yang disimpan semalaman di luar. 

• Khasiatnya tidak hilang walaupun dipanaskan, jadi, jangan risau. Gunakan saja dalam apa saja menu sesuai untuk anak seperti Nasi Goreng, makan bersama lauk-lauk, sup atau dijadikan bebola. 

• Bila resistant starch masuk ke usus, bakteria baik terhasil dan menjadi Immune Booster dan membantu kesihatan usus anak. 

• Resistant Starch juga membantu meredakan sembelit, menurunkan paras kolesterol dan masalah gas/angin.

• Usus anak yang sihat amat penting. Usus sihat, Insya Allah anak sihat.

• Post ini juga post umum dan bukan khusus bagi mereka yang tidak sesuai ambil makanan yang dipanaskan semula. Issue gastrik, histamine atau apa saja issue, jika tidak sesuai dengan keadaan kita, boleh abaikannya. Ia tidak sesuai dengan kita tapi ada manfaat bagi yang lain. 

Follow Ainini Zainal  @aininizainal di Facebook & Instagram untuk semua info, tips, idea, resipi sihat anak. 

Ikuti IG & FB Story Ainuni Zainal untuk semua video masakan dan info Dapur Sihat. 

sumber: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0yVig33TWzUCzUMdWKJosjdqrXBUkkuxWjr7mhSMvPwxXWUiyMZQQ1ktadh5A5XZml&id=100002497810368&mibextid=Nif5oz

LATIHAN SUSUN PERKATAAN

LATIHAN SUSUN PERKATAAN
ULANGKAJI

PERIBAHASA

PERIBAHASA
ULANGKAJI

KATA KERJA

KATA KERJA
ULANGKAJI

ANTONIM

ANTONIM
ULANGKAJI

KATA ADJEKTIF

KATA ADJEKTIF
ULANGKAJI

SINONIM

SINONIM
ULANGKAJI

AKADEMI YOUTUBER MALAYSIA